Son Dakika: Metîna’da 15 işgalci cezalandırıldı
YENİLENDİ II

Birçok kentte DEM'in zaferi kutlandı

Agirî, Sêrt, Mûş ve Erzirom halkı, DEM Parti'nin seçim zaferini kutladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), dün yapılan yerel seçimlerde galip geldiği kentlerde seçim kutlamalarına başladı.

AGİRÎ

DEM Parti Agirî İl Örgütü binası önünde bir araya gelen partililer, halkla birlikte Tahir Elçi Caddesi’ne kadar yürüdü.

Agirî Belediye Eşbaşkanı Mehmet Akkuş, "Bir tarihi yeniden yazdınız. Sizleri yok sayanlara gereken cevabı verdiniz" dedi.
Agirî Belediye Eşbaşkanı Hazal Aras da “Bunca haksızlığa, bunca zulme rağmen halk olarak tarih yazdınız. Ağrı iradesine sahip çıktı, onuruna sahip çıktı" diye belirtti.
DEM Parti Milletvekili Heval Bozdağ, "Bu belediye hepimizin, ayrımcılık yok” derken, Milletvekili Sırrı Sakık ise Agirî’nin herkesin gündeminde olduğunu ifade eden Sakık, "Bu kente ait olmayan insanlar gelip bu kentin iradesini gasp etmek istiyordu" dedi.

SÊRT

Sêrt'te de Newroz alanında kutlamalar yapıldı. Eşbaşkan adayları Sofya Alağaş ve Mehmet Kaysi'nin de aralarında olduğu partililer, il binasından Newroz alanına kadar yürüdü. Coşkulu yürüyüşe, çevredeki halk da katıldı. Kutlamalarda sık sık, “Jin, jiyan, azadî”, “Bijî Serok Apo” ve “Bijî berxwedana zindana” sloganları atıldı. Sêrt il eşbaşkanları Rewşan Aslan ve Eşref Tekin, halka teşekkür etti.
Sêrt Belediye Eşbaşkan adayı Sofya Alağaş, AKP’nin Sêrt’te “tabela partisi" haline geldiğini söyledi.
Belediye Eşbaşkan adayı Mehmet Kaysi, belediyeyi "halkın belediyesi" yapma sözü verdi.
DEM Parti Milletvekili Sebahat Sarıtaş Erdoğan, halkın "kirli politikalara" yanıt verdiğini söyledi. Sebahat Sarıtaş Erdoğan, açlık grevine giren tutsaklara selam göndererek, "sizin gücünüz Sayın Öcalan üzerindeki tecridi kıracak. Sêrt’in bu coşkusunu, gücünü 4 Nisan’a adayacağız” diye kaydetti.

MÛŞ

Mûş’un Milazgîr (Malazgirt) ilçe merkezinde bir araya gelen yüzlerce kişi, zafer halayına durdu. Kentte dün akşamdan bu yana kutlamalar sürüyor. Bugün de kutlamalar için parti binası önünde bir araya gelindi. Eşbaşkan adayları Gülistan Özel ile Ahmet Kenan Türker, başarıyı “halkın iradesi ve zaferi” olarak nitelendirdi.

ERZIROM

DEM Parti, yeniden kazandığı Erzirom’un Qereyazî (Karayazı) ilçesinde de kutlamalara başladı. Parti binası önünde yüzlerce kişi bir araya geldi. Eşbaşkan adayı Bahar Göksu, “Varlığımızı, zaferimizi sizlere borçluyuz" dedi. Eşbaşkan adayı Fuat Tutkun ise eşit koşullarda yarışmamalarına rağmen seçimleri kazandıklarını ifade etti.